КОЛИЧКА

Макара Shimano Aero Technium MgS 14000 XSD

е широко известна като една от най-добрите шаранджийски макари за далечен кастинг. Това е уникална макара, направена с най-новите технологии на Shimano за постигане на революционно далечно разстояние на кастинг дистанцията – включително по-дълга 45 мм шпула и най-бавната осцилация, създавана някога. Списъкът с характеристики е наистина забележителен! Ако сте от типа риболовци, които искат най-доброто, без компромис, тогава не търсете повече – това е Макарата!

HAGANE тялото, изработено от магнезий, е невероятно леко, но и невероятно здраво! HAGANE Gear и X-SHIP за максимална здравина, Infinity Drive и Silent Drive за увеличена мощност на навиване, гладкост и издръжливост и бигел от една част от титан, за да насочите перфектно линията си към ролката. Има и защита от вода X-Protect.

Най-забележителната характеристика е 45мм шпула със Super Slow 10 Oscillation, които се комбинират, за да минимизират триенето на линията при замятане. Това е система, която прави 107 намотки на влакното надолу и нагоре, за перфектно паралелно редене, което ви осигурява по-голяма дистанция и прецизност.

Макарите Aero Technium Mgs са изградили дългогодишна репутация като най-добрите макари за замятане на дълги разстояния, които могат да издържат на стихиите във всяка дадена риболовна ситуация. С феноменална производителност при замятане, балансирана с плавно, надеждно и балансирано извличане, новите модели XTD/XSD отново вдигнаха летвата и запазиха своето място като върхът на технологията на Shimano!

Доставя се в комплект с резервна алуминиева шпула и 10 комплекта редуциращи подложки за шпулата(2 бр. размер 10000, 4 бр. размер 3500 и 4 бр. размер 6000). Това е едно допълнително удобство, което дава възможност за риболов с различни влакна и различен капацитет на запълване на шпулата.

Shimano Aero Technium MgS

Някои използвани технологии Shimano:

 • HAGANE:
  Концепция за дизайна на макарата на Shimano, създадена да издържа на продължителна употреба и екстремно натоварване. HAGANE е иновация с вградена здравина и издръжливост, която работи заедно с прецизния инженеринг на Shimano. HAGANE е за всички риболовци.
 • Core Protect:
  Концепцията на Coreprotect е проста…предотвратява навлизането на вода. Има няколко основни области, които се нуждаят от защита –корпуса, ролковия лагер, под ротора и в предната част на тялото.
 • Hаgаnе Gear:
  Основното зъбно ĸoлeлo е изработено от едно цяло парче метална сплав, посредством технологията на Ѕhіmаnо НАGАNЕ за студено формоване, без допълнителна обработка. Това осигурява гладкост, здравина, лекота и сила в самото сърце на макарата.
 • Х-ЅНІР:
  Специално разработена система на предавката от множество елементи ĸoитo увеличават силата и мощта.Πocpeдcтвoм по-големия диаметър и централното разположение на основното зъбно ĸoлeлo и предавката, от дръжката ĸъм ротора на макарата се прехвърля по голяма мощ. Πpeдaвĸaтa от своя страна се поддържа от два ролкови Ѕhіmаnо АRВ лагера за допълнителна стабилност.
 • Ѕhіmаnо Ѕіlеntdrіvе:
  Основният дизайн на цялото тяло и частите свързани с движението, се преразглеждат един по един. Изцяло са елиминирани фините разхлабвания и празнини между различните части и детайли. Целевите области за подобрение включват задвижващото зъбно колело, червячен вал, шпилка на червячния вал, зъбно колело на червячния вал и т.н. Постигнато е изключително гладко и безшумно въртене.
 • G FREE BODY:
  Измества центъра на тежестта на макарата по-близо до пръчката. Това се постига чрез преместване на осцилиращия механизъм с 19 милиметра по-близо до въдицата. В резултат не се усеща биене на макарата при въртене и се увеличава кастинг дистанцията.
 • ARC SPOOL:
  Патентован Shimano дизайн на шпулата със скосен ръб – намалява триенето при замятане, като го прави много по-точно и прецизно. Предотвратява образуването на „бради“ при работа с плетени влакна.
 • CI4+:
  CI4 е материал от смола, подсилен с въглеродни влакна, който е по-лек и има по-висока якост от конвенционалния материал от смола. CI4+ е усъвършенствана версия на оригиналния материал CI4. Твърдостта и издръжливостта са значително подобрени от оригиналния материал CI4, като същевременно се запазва лекотата на материала, което прави възможно намаляването на размера и теглото на макарата.
 • Super Slow 10 Oscillation:
  Супер бавна осцилация – това е система, която прави около 100 намотки на влакното надолу и нагоре, за перфектно паралелно редене, което ви осигурява по-голяма дистанция и прецизност.

Характеристики:

 • Х-Ѕhір за по-голяма мощност и подобрена стабилност.
 • X-Protect – предпазва механизмите от попадане на прах и вода.
 • Hagane Gear предавка за максимална издръжливост.
 • Super Slow 10 Oscillation – система за супер бавна осцилация и редене на влакното.
 • Сі4+ материал на тялото.
 • G-Free Body Design тяло.
 • Πapaлeлнo тяло.
 • АR-С основна алуминиева шпула.
 • Резервна алуминиева шпула АR-С.
 • Алуминиева дръжка.
 • Лагери: 9+1.
 • Максимален драг – 20ĸг.
 • Тегло – 510гp.
 • Обороти – 4.3: 1.
 • Обиране на влакно с един оборот – 103cм.
 • Вместимост на шпулите без подложки – (мм/м) 0.35-550; 0.40-400; 0.45-300.

Приемане на поръчки:

Поръчки в онлайн магазин totalcarp.bg се приемат денонощно през цялата седмица, а се изпълняват (обработват и изпращат) от понеделник до събота на обяд. Поръчки, направени в събота следобяд и неделя, се обработват и изпращат в понеделник. Когато има официални почивни дни и национални празници, изпращането на поръчките е според работното време на куриерите, с които работим. Поръчка, направена до 17:00 в работен ден, при възможност се изпраща в същия ден. 

Потвърждение на поръчки:

За потвърждение на поръчката ще се свържем с Вас на телефонния номер, който сте посочили. В случай, че телефонният номер е грешен, непълен или никой не отговаря, ще се опитаме да се свържем с Вас и чрез имейла, който сте посочили, и поръчката ще бъде задържана. Изпращаме стоки само след потвърждение от клиента, за да сме сигурни, че сте сигурни, че сте избрали най-доброто за конкретната ситуация.

Условия на доставка:

Доставката на стоки на територията на Република България извършваме с куриерска фирма  ECONT съгласно тарифите им, в съответствие с Общите условия за ползване.

Срок на доставка:

Срокът на доставка зависи от наличността на артикулите. В случай, че разполагаме с всички поръчани продукти на склад, доставката е в срок от 24 часа от момента на изпращането.
Нормалният срок за изпълнение на поръчка е 1-2 работни дни. Ако продуктът не е на склад, срокът е различен и за него ще Ви уведомим в телефонния разговор.

При наличие на обстоятелства, водещи до забавяне изпълнението на поръчката, клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Онлайн магазин totalcarp.bg притежава голяма част от артикулите на склад, но поради големия предлаган асортимент, може някой от поръчаните продукти да е изчерпан в момента, за което ще ви уведомим в телефонен разговор.


Цени на доставката

Цената на доставката зависи изцяло от ставките на куриерските фирми и се влияе от теглото и сумата на наложения платеж.
Не начисляваме никакви такси за обработка или друго, заплащате единствено куриерската услуга.


- офис на ECONT – около 5 лв., според тарифите на Еконт. Безплатна доставка за поръчки над 99 лв за пратки до 5 кг.

- адрес в България – около 7 лв., според тарифите на Еконт. Безплатна доставка за поръчки над 300 лв за пратки до 5 кг.

 

При поръчка на лодки, двигатели и други артикули с голямо общо тегло, доставката ще бъде уточнена в телефонен разговор.

ВСИЧКИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ С ОПЦИЯ ПРЕГЛЕД И ТЕСТ! ЧУПЛИВИТЕ И СКЪПИ ПРАТКИ СЕ ИЗПРАЩАТ СЪС ЗАСТРАХОВКА.
ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ВАШАТА ПРАТКА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕД КУРИЕРА ПРОВЕРЕТЕ СЪСТОЯНИЕТО НА СТОКАТА В ПАКЕТА!


Има случаи на счупени въдици и повредени ОТ КУРИЕРА пратки, но приети от клиента, именно защото не е направена тази проверка. Ние плащаме застраховка за всяка наша ценна пратка, но тя е валидна само, ако Вие на място констатирате повредата. При получаване на пратката задължително проверете съдържанието ѝ пред куриера. За всяка пратка разполагате с 15 минути.
Дори куриерът да бърза, Вие не бързайте, а надлежно си огледайте това, за което ще платите. Ако установите счупване или увреждане вследствие на транспорта, следва на място да поискате да Ви се състави констативен протокол от куриера и не трябва да заплащате наложения платеж.

 

Начини на плащане

Всички поръчки се изпращат по куриер с наложен платеж и опция преглед и тест.
Разгледайте внимателно пратката и ако сте сигурни, че всичко е здраво и нищо не липсва, тогава можете да заплатите сумата по поръчката на обслужващия Ви куриер.
Ако забележите липса или неточност в поръчката, не бързайте да плащате на куриера, позвънете ни, за да уточним детайлите.

ЗАПАЗЕТЕ БЕЛЕЖКАТА ОТ КУРИЕРА, КОЯТО ПОЛУЧАВАТЕ С ПРАТКАТА. ТЯ Е ВАШАТА КАСОВА БЕЛЕЖКА И БЕЗ НЕЯ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ ОТ ГАРАНЦИЯ НА ПРОДУКТА (ако има такава), ИЛИ ДА ВЪРНЕТЕ ПРОДУКТА В РАМКИТЕ НА ЗАКОНОВИЯ СРОК.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Ние използваме "бисквитки". Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това.