КОЛИЧКА

КУКИ


При избор на куки за шаран трябва да се отнесете много отговорно, тъй като говорим за риболов на риба, която достига впечатляващи размери и осигурява най-силна съпротива при риболова. Шаранджийските куки трябва да имат не само голям запас от безопасност, но и да имат определен дизайн.

Повечето съвременни примамки за риболов на шаран включват самозасичане на риба по време на ухапване, така че се налагат специални изисквания към куките за риболов на шаран.

На риболовния пазар има много модели, които се различават по цена и други параметри. Някои риболовци предпочитат продукти, произведени в европейските страни, но все пак повечето любители на този вид риболов използват куки от японски производители. Всеки опитен рибар има свой собствен набор от доказани модели, които са се доказали добре в различни условия. За начинаещ риболовец може да бъде доста трудно да избере желаната опция, която е оптимално подходяща за конкретен резервоар и определен тип дюза.  

Един от най-важните фактори, които осигуряват надеждно самоподрязване, е остротата на куката. Ако при риболов на поплавъчна екипировка остротата на куката може да се третира не твърде придирчиво, тогава при риболов с дънни принадлежности на оборудване за коса трябва да се обърне повишено внимание на качеството на заточване. Това се дължи на използването на твърди видове дюзи и определен характер на ухапването.

Шаранът обикновено събира храна от дъното, като същевременно се фокусира върху зрението, обонянието и вкусовите си рецептори, разположени от външната страна на устните и върху малки антени, разположени в ъглите на устата.

Риболовецът вижда само последния етап от ухапването, когато рибата вече е забелязана. Ако куката не е достатъчно остра, тогава тя няма да може да се хване за устната. За да се избегне подобна ситуация, риболовецът трябва постоянно да контролира остротата на жилото, като проверява качеството на заточване след всяко леене. Ако куката е тъпа, тогава тя трябва да бъде заточена или заменена с нова. Остротата на продукта обикновено се проверява върху нокътя на палеца. Добре заточеното ужилване ще се вкопае в нокътя дори при леко докосване.

КУКИ ЗА ШАРАН РАЗМЕРИ

Тъй като куките за шаран се отличават със солиден размер и повишена острота, за да се избегнат наранявания по време на монтажа на оборудването, риболовецът трябва да бъде изключително внимателен. За да намалите риска от нараняване, трябва да използвате специални устройства за плетене на основи. Освен това риболовецът трябва да бъде изклю

Модел: Korum Penetrator Hooks
Шарански куки Korum Penetrator Hooks.Агресивен модел куки с много къса дръжка, с дискретна кривина, улесняваща ефекта на пробождане. Изработени от японска въглеродна стомана и отличаващи се с химически заточен клюновиден връх, който няма да се закачи на дъното на водоема.Характеристики:Подходящи за ..
6.00 лв
Без данък:6.00 лв
Марка: FOX Модел: Fox Edges Armapoint Curve Shank X
Шарански куки Fox Edges Armapoint Curve Shank X са усилена версия на модела Curve Shank. Разполагат с много силнa, късa, извитa опашка и остро като бръснач право жило. Идеални за спортен риболовв на трофейни екземпляри в екстремални ситуации с дебели влакна и здрави въдици.Шарански куки Fox Edges Ar..
11.70 лв
Без данък:11.70 лв
Марка: PROLOGIC Модел: PROLOGIC Hoox XC2 Кука
 Класически модел за всички времена, една от най-популярните и ефективни куки някога. Ако трябва да избирате до 1 кука с която да ловите риба, силно ви препоръчваме това да е XC2. Дълго рамо, обърнато око с 25 градуса наклон и правото острие правят тази кука чудесен избор и много универсална за..
8.00 лв
Без данък:8.00 лв
Марка: KORDA Модел: KORDA BASIX READY HAIR RIGS-WIDE GAPE
Куките са новия модел Korda Basix Wide Gape Hooks с контра. Тези куки са вързани използвайки камуфлажно оцветен материал с покритие Basix Coated Hooklink, с малка отстранена част до куката, за да позволи свободно движение и да увеличи потенциала на закачане. Те имат гъвкав косъм с парче силикон, за ..
9.00 лв
Без данък:9.00 лв
Марка: FOX Модел: FOX ARMA POINT SSBP номер 6
Доказан модел куки на марката fox...
12.90 лв
Без данък:12.90 лв
Марка: FOX Модел: Fox Curve Shank Carp Hooks
Шарански куки Fox Curve Shank Carp Hooks.Шарански куки в популярния Curve Shank стил, характерен с извивка на рамото, която помага на куката да се завърти и задържи в долната устна на рибата. Отлична както за дънни презентации, така и за pop-ups. Перфектните куки за популярните монтажи Spinner Rig и..
8.50 лв
Без данък:8.50 лв
Марка: FOX Модел: Fox Edges Armapoint Curve Medium
Шарански куки Fox Edges Armapoint Curve Medium.Още от своя старт преди няколко години, куките Fox Arma Point са придобили репутация за това, че са сред най-силните, най-острите и най-надеждни куки на пазара и през този период е отчетено залавянето на някои от най-големите шарани в света.Силата и ост..
11.70 лв
Без данък:11.70 лв
Марка: FOX Модел: Куки Fox Edges Armapoint Curve Shank
Още от своя старт преди няколко години, куките Fox Arma Point са придобили репутация за това, че са сред най-силните, най-острите и най-надеждни куки на пазара и през този период е отчетено залавянето на някои от най-големите шарани в света.Силата и остротата е благодарение на специален процес на за..
11.70 лв
Без данък:11.70 лв
Марка: FOX Модел: Куки FOX EDGES Curve Short
Най-новото попълнение в семейството на FOX Edges - изцяло новата гама куки FOX Edges Arma Point Curve Short.Проектирани и тествани в продължение на 3 години.Тези куки не са просто взети от каталог и сложени в нова опаковка.Всички модели са създадени от нулата с помощта на най-новите софтуерни продук..
11.70 лв
Без данък:11.70 лв
Марка: FOX Модел: Super Wide Gape (IN-TURNED EYE)
Налични и в двата варианта- с ухо обърнато на вътре и с ухо обърнато навън, Super Wide Gape са продукт на много дискусии с нашите консултанти и висококвалифицирани опитни риболовци.Идеята, че поддържането на отвора възможно най-широк при конструиране на монтаж води до по-изложено проникване в устата..
11.70 лв
Без данък:11.70 лв
Марка: FOX Модел: Куки FOX EDGES Wide Gape Straight, 10 бр
Най-новото попълнение в семейството на FOX Edges - изцяло новата гама куки Wide Gape Straight.Проектирани и тествани в продължение на 3 години.Тези куки не са просто взети от каталог и сложени в нова опаковка.Всички модели са създадени от нулата с помощта на най-новите софтуерни продукти за проектир..
11.70 лв
Без данък:11.70 лв
Марка: KORDA Модел: KORDA BASIX WIDE GAPE HOOKS
Агресивният отвор, насочен навътре, помага да се осигурят завъртанията на куката, без да е необходимо да се добавят допълнителни алайнери или термосвиваеми тръбички.Изработен е от наш собствен проводник с габарит „X“, така че е подходящ за използване както във Великобритания, така и тук поради своя..
7.00 лв
Без данък:7.00 лв
Марка: KORDA Модел: KORDA KAMAKURA WIDE GAPE
Чисто новите Kamakura куки от Korda са зашеметяващо остри куки заточени до изключително висока толерантност. 3 години в разработки...Когато отворите пакета ще забележите две забележителни неща.Първата е консистенцията на продукта, като всяка кука е идентична на всички останали без минимално разминав..
17.60 лв
Без данък:17.60 лв
Марка: KORDA Модел: KORDA KRANK X
Куки Korda Krank X - XX модела е по-тежък и по-дебел от обикновенните модели и предлага ненадмината здравина и издръжливост за големи риби. Със същата любима извивка и тефлоново покритие като всички свои братя от серията Krank...
12.90 лв
Без данък:12.90 лв
Марка: KORDA Модел: КУКИ KORDA WIDE GAPE X
Куките Wide Gape X са подсилена версия на популярните куки Wide Gape. Тази кука е проектирана да се използва, когато се насочвате да ловите шаран в затревени и/или буренясали води с много закачки.Предлагани размери: 2. 4, 6 ..
12.90 лв
Без данък:12.90 лв
Показани 1 от 15 | 24 (2 Страници)
Ние използваме "бисквитки". Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това.